Menu
Művészet és kultúra / Utazás

Személyes tapasztalataim Japánról

Mikor elindultam Japánba, nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen szép park fog ott várni, a tokiói nagyváros ellenére. Több segítségnek örültem volna, hogy mit érdemes 2 hét alatt megnéznem, természetesen az internet a segítségemre volt, de ettől függetlenül amikor ott találod magadat helyben, mégsem olyan könnyű mindenen kiigazodni. A japánok nagy része nem beszéli az angol nyelvet, viszont vannak kivételek, és néha meglepődtem, azon amikor a több mint 80 éves idős bácsi angolul segített megtalálni a megfelelő irányba induló metrót.

A Nap nem tudja ki a becsületes, és ki téved. Ő csak melegít, anélkül, hogy valakivel is kivételezne. Akinek sikerül megtalálnia önmagát, olyan lehet, akár a Nap.

Ez a park nagy területen helyezkedik el, ha szeretnél ott elidőzni és kényelmesen körbenézni akár 4 órát is magába vehet a napi programodból. Miután megvetted a jegyedet, tudsz külön térképet is ingyenesen szerezni. Illetve időnként térképek vagy kissebb táblák jelzik, hogy merre mi található meg. Több japánt is láttam, akik ott ebédelnek, vagy éppen uzsonnáztak a természet mellett. Bent vannak külön büfé részek ahol ételt, italt tudsz vásárolni.

A képek tavaly novemberben készültek, ezért nem volt nagy virágzás, viszont ahogy látjátok akármelyik évszakban mentek, gyönyörű! Pont egy hatalmas vihart kerültem ki mielőtt megérkeztem. Az egyik képen a szél gyökerestül kitépte a fát.

Ha tényleg érdekel téged a Japán kultúra vagy szeretnél a természet, virágzások mellett feltöltődni, akkor ez egy tuti hely ahhoz, hogy ezt megtehesd. Angolul és japánul is írnak információkat adott helyeknél. Azt biztosra mondhatom, ha a publikus toalettet keresitek, szinte mindig ázsiai stílusú wcket találhattok, de az a fajta is van, amit már megszokhattunk.

Ha Tokióban jársz és szereted a nyugodt, szép parkokat, akkor ide érdemes elnézned.

fizetős

 • Shinjuku Gyoen National Garden, Shinjuku City, Tokyo, Japan
 • Nyitva 9.00 – 16.00, hétfőn zárva

Ha szerintetek kihagytam valamit, vagy éppen te is tervezel odautazni most vagy a jövőben, akkor nyugodtan keress fel vagy kommentelj. Nyitott vagyok, ha bármire kiváncsi lennél. Lesz még bejegyzés Japánról.

3 Comments

 • Fanni Vadai
  10/13/2020 at 7:15 PM

  Csak így tovább! Nagyon szupii, amiket írsz és a fotók is nagyon átjönnek 😍🤙🏻🔥

  Reply
  • Dora Vibes Only
   10/13/2020 at 7:26 PM

   Köszi, aranyos vagy. 🙂 Jövőre is utazom, ha minden jól alakul. Olimpiát ki nem hagynám! 😀

   Reply
 • Carina
  10/14/2020 at 6:58 AM

  Szuper írás. Engem érdekelne a japán kertészet, à bonsai kultúra… esetleg ezt is megírhatnád! 🙏🏻💕

  Reply

Leave a Reply